Tütü program a Székhely óvodásaival

   

 „Tütü” programon az Operaházban 2023.09.26.

Micimackó, Katica és a Piros alma csoportosok látogatást tettek a felújított Operaházba. A program segítségével oda is bejuthattunk, ahová a nézők nem.

Színházjáró túránk az aulából indult a nézőtér, a színpad felé. A gyerekeket és a felnőtteket egyaránt ámulatba ejtette a hatalmas csillár, a sok aranyborításos dísz. A színpadi méretek teljesen lenyűgözték a gyerekeket. Közelről megnéztük, megfoghattuk Don Quijote előadás díszletét, kellékeit. A kulisszák mögött gépek, kötelek mozgatták a padlókat, díszleteket. Itt helyezkedett el az egyik raktár is.

A lányok már alig várták, hogy a tükrös balett terembe érkezzünk, ahol szebbnél szebb balett ruhákba bújhattak. A fiúknak is jutott bőven a jelmezekből. Kipróbálhatták a spicc cipőt is, majd zenére együtt táncoltak. A program utolsó állomása különösen megfogta a gyerekeket, hiszen a balettművészeket figyelték meg gyakorlás közben.

A körút végén nehezen váltunk meg ettől a színházi világtól, és lehet, hogy a jövő művészeit kísérhettük végig a színfalak mögött.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA