Ismertető

Bükköny Óvoda telephely bemutatkozója

Az 1976-ban alapított Bükköny Óvoda telephely a XI. kerület egyik lakótelepének közepén helyezkedik el. Az épület 7 csoportszobája egymástól teljesen elkülönült öltözővel és gyermekmosdóval rendelkezik, mely ideális körülményeket biztosít a gyermekek tisztálkodási és önkiszolgáló képességeinek zavartalan fejlesztéséhez. A mozgásfejlesztést a különböző pályázatokból nyert támogatások, valamint az intézmény költségvetése által felszerelt tornateremben valósítjuk meg. Az óvoda rendelkezik fejlesztő helyiséggel, ahol az autizmus spektrumzavarral és egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő, illetve enyhe értelmi fogyatékos gyermekek szakértői bizottság által előírt képességfejlesztése zajlik.

Az óvoda rendkívül tágas és változatos mászókákkal, hintákkal, homokozókkal felszerelt udvarral rendelkezik, mely lehetőséget biztosít a gyermekek mozgásigényének kielégítésére és az önfeledt nagymozgásos játékok, a hintázás, labdázás, rollerezés, kerékpározás megvalósítására. Az udvar műfüves része akár rossz idő esetén is lehetőséget biztosít a friss levegőn való mozgásra, melyet óvodapedagógusaink rendszeresen használnak a gyermekek mozgásfejlesztése érdekében.

A csoportok magas ágyásai, valamint az óvoda előkertjében található virágoskert lehetővé teszi a növények gondozásával járó feladatok megismertetését, amely környezetformáló szemléletünket is hűen tükrözi.

A Bükköny Alapítvány működése támogatja a Bükköny Óvoda telephely, a Derzsi utcai telephely és az Érem utcai telephely bútorainak, berendezéseinek szükségszerű cseréjét, valamint a gyermekek fejlesztéséhez nélkülözhetetlen eszközök és programok finanszírozását.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA