Ismertető

Pajkos Óvoda telephely bemutatkozója

A Pajkos Óvoda telephely Újbuda kertvárosi részén, egy 1975-ben épült, 2 szintes panel épületben helyezkedik el. A XXI. század elvárásainak megfelelően az óvoda épületének megközelítése akadálymentesített. Az épületben található 5 csoportszoba, melyekből 2-2 közös és 1 külön öltözővel és mosdóval rendelkezik, logopédiai helyiség, óvodapszichológusi szoba, valamint tornaszoba, mely felszereltségével lehetővé teszi a gyermekek sokrétű mozgásfejlesztését.

Az óvoda udvara minden csoport számára külön homokozót, faházikót, magas ágyást, valamint a korcsoportnak megfelelő mászókákat biztosít. Mindezek mellett az udvar központi részén található egy elkerített többfunkciós műfüves focipálya, mely lehetőséget biztosít a friss levegőn való célirányos mozgásfejlesztés megvalósítására. Az egyes udvarrészek jól felszerelt játékokkal és kiskertekkel, magas ágyásokkal kínált lehetőségeit az aktuális időjárásnak és egyes évszakoknak megfelelően minden nap igyekszünk kihasználni.

Az óvoda előkertjében egy elkerített virágoskert található, melynek központi eleme a halastó. A kiskert kialakítása, beültetése és a szükséges eszközök, növények beszerzése alapítványi, szülői támogatással, egy szülőkkel közös munka délelőtt keretében valósult meg.

A Pajkos Óvodásokért Alapítvány működésével hozzájárul a szükséges segédeszközök, alapanyagok beszerzéséhez, valamint a gyermekek számára szervezett programok finanszírozásához.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA