Régi játék kiállítás az Érem utcai telephelyen

   

„Régi Játék”- kiállítás az Érem utcai telephelyen

2023.október 9-én, „Régi játék”- címmel, kiállítást rendeztünk az óvoda nevelői szobájában. Óvodásaink szüleit, nagyszüleit, valamint munkatársainkat kértük fel, hogy néhány hétre tegyék közkinccsé gyermekkoruk szeretett játékait.

Az eddig otthon, féltve őrzött játékszereket, mesekönyveket, sorra hozták a gyerekek, édesanyák, édesapák, óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztensek. A játékok mellett, a tulajdonos nevét és a játékok készítésének idejét is igyekeztünk feltüntetni. A legrégebbi játékok az 1930-as években készültek, de a különböző korosztályok kedvelt játékai, több mint 100 év gyermek és játékkultúráját idézték fel, egészen a kétezres évek elejéig. A gyerekek számára is izgalmas volt a kiállítás, de a felnőttek talán még nagyobb örömmel ismerték fel, mára talán már feledésbe merült játékaikat.

A tárgyakhoz fűződő elbeszéléseket mi, pedagógusok is érdeklődve hallgattuk, és reméljük, óvodásaink is megőrzik majd kedves „barátaikat”, a macikat, babákat, autókat, társasjátékokat, és ha sok év múlva újra kézbe veszik őket, ugyanígy felidéződnek életük felhőtlen, örömteli pillanatai.

                                                                                                                    Pásztor Ágnes

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA