Változatos tevékenységek a Föld napjához kapcsolódóan a Bükköny Óvoda telephelyen

                                                          

Változatos tevékenységek a Föld napjához kapcsolódóan

A Föld napja alkalmából 2023. április 17-21-ig tartó héten csoportjaink minden tevékenységét a környezet- és természetvédelem jegyében szerveztük. Kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy Földünket védenünk kell, a károsító hatások megelőzésére kell törekednünk. Mivel a természet szerető és védő ember személyiségjegyeit már óvodáskorban el kell kezdeni kialakítani. Sokat beszélgettünk élőhelyünkről, a Földről, növényekről, állatokról, arról, hogyan tudunk vigyázni mindezekre. Megfigyeltünk földgömböt, térképeket, a talajt, fákat, növényeket, a környezetünkben élő rovarokat, madarakat, stb. A témával kapcsolatos könyveket néztünk, verseket, dalokat, mondókákat, tanultunk, meséket hallgattunk. Az élményekhez kapcsolódóan rajzoltunk, barkácsoltunk, közben hulladékokat is felhasználtunk. Beszélgettünk a komposztálásról, szelektív hulladékgyűjtésről, környezetkímélő közlekedésről is.

Az egyik csoport látogatást tett a Remízben, Budafoki kocsiszínben, ahol a villamosokat javítják. Ezzel is erősítve a gyermekekben, hogy a közösségi közlekedés használatával is hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez, a levegő minőségének javulásához. Megtudták, hogy a villamosokat újrahasznosított vízzel mossák.

Egy másik csoport nagycsoportosai részt vettek az ÚPI által szervezett Föld napi programon a Bikás parkban. A sok élmény mellett rengeteg ismeretet is szerezhettek a környezetvédelemmel, állatokkal, növényekkel kapcsolatosan.

Az ÚPI Föld napi rajzversenyén, - melynek témája az év élőlényei voltak – két nagycsoportosunk harmadik helyezett lett, egy nagycsoportosunk pedig különdíjas.

A Föld napi héthez kapcsolódóan mind a 7 csoport mesét írt – a gyerekek ötletei alapján az óvodapedagógusok segítségével. A mesékhez néhány csoport illusztrációt is készített. Az Albertfalvai Óvoda minden csoportjának meséjét összegyűjtve a későbbiekben olvashatják majd a gyerekek és a családok is.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA