Föld napi kertrendezés a családokkal és munkatársakkal a Bükköny Óvoda telephelyen

                                               

Föld napi kertrendezés a családokkal és munkatársakkal

A Föld napjához kapcsolódóan tavaszi kertrendezésre hívtuk a Bükköny Óvoda telephelyre járó gyermekek családjait. Ez a program 2023. április 20. délután valósult meg a gyerekek, szülők és családtagok, óvodapedagógusok, dajkák és az óvoda kertészének együttműködésével.

A meglévő kiskerteket felástuk, gyomláltuk, új palántákat, virágokat, gyógy- és fűszernövényeket ültettünk, a családok által hozott növényeket, magokat is elültettük. Ládákba, kisebb-nagyobb cserepekbe is ültettünk virágpalántákat. Egy nagyobb méretű ládába az egyik család által hozott napraforgó magok is el lettek ültetve. Eper palántákat rendbetettük a meglévő kis eper kertecskében és egy másikat is kialakítottunk András bácsi, a kertész segítségével. A komposztáló melletti részen új veteményes kert lett kialakítva a Harangvirág csoport vezetésével, ahova borsót vetettek, paradicsom-, paprika palántát ültettek.

A kerti munkálatok mellett szülők gyermekeikkel közösen felásták a homokozókat, mely igazán jó móka volt a gyerekek számára. Az udvaron lévő járműpályán sablonok segítségével felfestették a lekopott haladási irányt jelző nyilakat és a sávelválasztót. Ezzel is segítve, hogy a gyerekek örömmel és biztonsággal használhassák a rollereket, kismotorokat, bicikliket udvari játékidőben. A felfestést végző szülők lehetőséget adtak az érdeklődő gyerekeknek, hogy részt vehessenek ebben a munkálatban is.

A gyerekeknek nagy élmény és jó tapasztalatszerzési lehetőség volt a szülőkkel, családtagokkal közös kertrendezés. A növények fejlődésének, állatvilágnak a megfigyelése folytatódik tovább a mindennapi óvodai életben. Például: mikor meglocsoljuk a növényeket, megnézzük, mennyi virág van az eperpalántán, mennyi eper nő, mekkora, milyen a színe, mikor tudjuk megkóstolni, mennyit nőtt a napraforgó, paradicsom palánta.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA