Szüreti mulatság a Bükköny Óvoda telephelyen

  

Ebben az évben rendhagyó módon szerveztük meg óvodánkban a szüreti mulatságot. A szülők számára is nyitott, délutáni rendezvényként ünnepeltük meg a jeles napot. A vidám és hagyományőrző eseménynek az volt a célja, hogy a gyermekek és a szülők megismerkedjenek a szüret hagyományaival, a magyar népi kultúrával.

A mulatságot az óvodapedagógusok üveges táncával nyitottuk meg, melyet közös néptánc követett a szülők és gyermekek bevonásával.

A különböző állomásokon, finomabbnál finomabb ételeket, italokat kóstolhattak a résztvevők, táncos és mozgásos, valamint kézműves foglalkozáson vehettek részt.

A szőlőpréselés és must kóstolás szintén része volt a heti programnak.

Az óvoda díszítése is az őszi, szüreti hangulatot idézte, színes szőlőfürtökkel, termésekkel, tökökkel, szalmabálákkal gazdagítottuk rendezvényünk hangulatát. Mindenki a csodájára járt.

Ez egy remek alkalom volt arra, hogy a családok megismerjék a hagyományokat, közösen játszanak, és közösségként ünnepeljünk.

A szülői adománygyűjtéssel a szülők hozzájárultak a gyermekek számára szervezett programok támogatásához.

Ezzel nemcsak az óvodát, hanem a szülői közösséget is erősítettük, a közös cél érdekében dolgoztunk együtt, ami a gyermekek fejlődését és jóllétét szolgálja.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA