Madárdetektív program a Derzsi utcai telephelyen

Madárdetektív program a Derzsi utcai telephelyen - 2022. október 20.

Madárdetektív” programon még nem vett részt óvodánk, ezért izgalommal vártuk, hogy miről fog szólni! A két csoportban külön –külön „jelent” meg a program.
Az egyik hölggyel már találkoztunk a „Regenerációs” program kapcsán, mostani programra eljött vele Júlia. Júlia tartotta az érdekes előadást, ahol megtudtuk, hogy melyik madárnak, melyik ennivaló a kedvence (feketerigó – alma, egészben, cinege – madárgolyó, tengelice – köles, vörösbegy – reszelt sajt /nem darabban/, veréb – búza). Mutattak tengelice fészket, amit meg lehetett simogatni, nagyon puha volt a szálló szöszök miatt. Kiürült üdítős dobozból készítettek madáretetőt, melyet megmutattak a gyerekeknek.

Két játékos tevékenységgel gazdagították a délelőttöt. Az egyik játéknál kis képes kártyákat adtak a gyerekeknek. A kártyákon a fent megismert madárkák voltak, jelzésre az adott madárkép felmutatásával el kellett mondani, mit is szeret enni ez a madár? Jó, illetve rossz válasz esetén megbeszélés történt, majd tenyér kifeszítésével imitálták másik kézzel az etetést. Az újabb jelzés között csipogva repkedhettek a gyerekek. „Székfoglaló” játéknál Júlia kiosztotta a gyerekek között a szerepeket, az ősszel elrepülő állatok közül a gólya, a fecske jelent meg, a hallott madár szólításánál helyet kellett cserélniük az azonos madártárssal, de a madárvonulás szó hallatán minden madárnak helyet kellett cserélni másik madárral. Egy kis gyakorlás után egy szék ki lett szedve a körből, és aki nem tudott leülni, ő mondhatta melyik madár cseréljen helyet a társával?! Ezt köveően elköszöntek a gyerekektől, kérték, hogy vigyázzunk a madarakra is!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA