TÁJÉKOZTATÁS A DECEMBER 1-I BELÉPÉSI PROTOKOLLRÓL

Tisztelt Szülők!

Az EMMI határozata értelmében 2021. december 1-től megváltozik a szülők belépési rendje az intézményeink területére. Annak érdekében, hogy fertőzéses gócpont az óvodákban ne alakulhasson ki, mindannyiunk felelős magatartása szükséges.

A kialakult járványhelyzet és további terjedésének megakadályozása érdekében az alábbi intézkedések szükségesek 2021. december 1-től:

  • Az óvodák épületébe a szülők csak a belépési pontig léphetnek be (az épületeinkben ez más-más lehet). A kijelölt ponton dajkák, pedagógiai asszisztensek veszik át a gyerekeket. Az óvoda dolgozói mindent elkövetnek, hogy minél zökkenő mentesebb legyen az óvodába érkezés, ezért kérjük önöktől a maximális együttműködést és türelmet a reggeli érkezésnél. A déli órákban és délután az adott pontig léphetnek be az épületbe a szülők, ott vehetik át a gyermekeiket. Ennek részleteiről a bejárati ajtón tájékozódhatnak majd.

  • Az a gyermek, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, illetve az óvodából bármely betegség tüneteivel hazaküldésre került, kizárólag a háziorvos/kezelőorvos igazolásával, vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra óvodába. Kérjük, teljesen tünetmentesen hozzák vissza a betegségből gyógyult gyerekeket a közösségbe. Ha a szülő, vagy gyermek tesztre vár, akkor az eredmény megérkezéséig ne hozza be a közösségbe gyermekét.

Most már második éve kiemelt feladatunk a pandémia jelenléte miatt az egészségünk védelme, a megbetegedések megelőzése. Ennek érdekében az alábbi intézkedéseket tettük és tesszük:

  • Folyamatosan nyomon követjük a hivatalos szervek és a fenntartó által kiadott tájékoztatásokat, utasításokat,

  • Épületeinkben mindenre kiterjedő, napi többszöri, fertőtlenítő takarítást végzünk,

  • Folyamatosan kontrolláljuk, hogy kizárólag egészséges és tünetmentes gyermekek és dolgozók vegyenek részt az óvodai ellátásban,

  • A megelőzés érdekében továbbra is biztosítjuk az épületeink bejáratánál a vírusölő hatású kézfertőtlenítést,

  • Fokozottan hangsúlyt fektetünk a személyi higiénia betartására, továbbá az ehhez szükséges feltételek biztosítására.

Megértésüket, türelmüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük!

   

Budapest, 2021. 11. 25.

                                                                             Khoórné Rápolthy Beáta

                                                                                         óvodavezető

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA