SZEPTEMBER 1-VEL INDULÓ NEVELÉSI ÉV INFORMÁCIÓI

Tisztelt Szülők!

Az alábbiakban információkat osztunk meg Önökkel, amelyek megkönnyítik az óvodakezdést, mind az új óvodásaink, mind a már hozzánk járó óvodások számára:

1. Az új óvodásoktól kérünk szépen egészséges, közösségbe mehet igazolást a gyermek háziorvosától. Ezt kérjük a legelső óvodai napon hozzák magukkal és adják át az óvodapedagógusoknak.

2. Csak egészséges gyermek és felnőtt léphet be az épületeinkbe és az udvarokra.

3. Érkezéskor ki kell tölteni egy nyilatkozatot, ezt minden hétfői napon meg kell ismételni.

4. A gyermekek és a beszoktatásra érkező szülők hőjét mérjük (37 foktól már hazaküldjük mind a szülőt, mind a gyermeket).

5. A bejáratoknál található kézfertőtlenítőt felnőtt, gyermek használja.

6. A fertőtlenítős lábtörlőt a belépéskor szintén használják.

7. Az épületben kötelező a maszkot hordani.

8. Az öltözőkben a zsúfoltság elkerülése végett kevés személy tartózkodjon.

9. Egy gyermeket egy szülő/hozzátartozó kísérjen.

10. Minél rövidebb időt tartózkodjanak az épületeinkben, az óvodapedagógusokkal csak röviden beszéljék meg a legfontosabbakat, a hosszabb beszélgetéseket kérjük fogadó óra keretén belül oldják meg.

11. Alvós plüss, puha játékot lehet behozni, amit a gyermek saját zsákjában/dobozában tárolhat és csak alváshoz kaphatja meg (lehetsőgés szerint hétfőn behozza a gyermek és pénteken hazaviszi), egyéb saját játékot kérjük ne hozzanak be a gyerekek.

12. Az óvodavezető a járványügyi helyzetre való tekintettel nem adhat engedélyt a távolmaradásra (EMMI állásfoglalása:"Jelen járványhelyzet nem indokolja, hogy az egészséges gyermekek ne részesüljenek óvodai nevelésben. Ez alól kivétel a krónikus betegséggel élő gyermek, aki az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt speciális eljárást, védelmet igényel, erről a kezelőorvosnak kell döntenie, mely alapján a szükséges intézkedéseket meg kell tenni. Azaz a szülő csak orvosi javaslat alapján kérheti a gyermeke számára a távolmaradást, ebben az esetben az óvodavezető igazoltnak tekintheti a hiányzást."

13. Az egyes épületeinkben működő délutáni külön foglalkozások megtartását az önkormányzat nem engedélyezi.

14. Gyümölcsöt be lehet hozni, de csak a dadus néninek lehet átadni.

15. Kérjük, aki ebéd után viszi haza gyermekét, az várakozzon jó idő esetén az udvaron és amikor a dadus néni kiszól csak akkor lépjenek be az épületbe.

Khoórné Rápolthy Beáta

óvodavezető

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA