BELÉPÉS ÉS HAZAMENETEL SZEPTEMBER 14-TŐL AZ ÉPÜLETEINKBEN

Tisztelt Szülők!

A kormány döntése értelmében a 2020/21-es nevelési évben az óvodai nevelés az intézményekben elindulhatott és reméljük ez így is marad minél hosszabb ideig. Annak érdekében, hogy a nevelési év során fertőzéses gócpont az óvodákban ne alakulhasson ki, mindannyiunk felelős magatartása szükséges.

A kialakult járványhelyzet és további terjedésének megakadályozása érdekében az alábbi intézkedések szükségesek 2020. szeptember 14-től:

 • Az óvodák épületébe a szülők nem léphetnek be, ennek megfelelően a gyermekek átvétele a bejárati ajtóban lesz. A bátortalan gyerekeket, beszoktatós kiscsoportosokat amennyiben meg tudjuk oldani az óvó nénije veszi át. Az óvoda dolgozói mindent elkövetnek, hogy minél zökkenő mentesebb legyen az óvodába érkezés, ezért kérjük önöktől a maximális együttműködést és türelmet a reggeli érkezésnél. A hétfői nyilatkozatok átvételében, reggeli csekkolásban a kollégák segíteni fognak. A déli órákban és délután a hazamenetelnél esetén sem léphetnek szülők az épületeinkbe, a bejárati ajtóban/kertkapuban tudják átvenni gyermekeiket. Ennek részleteit a kollégák mondják el, illetve a bejárati ajtókra lesznek kifüggesztve. Az elkövetkező időben a szülői értekezletek, fogadó órák stb. személyes jelenléttel történő megtartására csak különösen indokolt esetben, az óvodavezető jóváhagyását követően kerülhet sor.

 • Az a gyermek, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, illetve az óvodából bármely betegség tüneteivel hazaküldésre került, kizárólag a háziorvos/kezelőorvos igazolásával, vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra a tagóvodába. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

 • A nevelési időn túli fakultatív (pl.: foci, néptánc, balett, varázsjáték) foglakozások nem indíthatók el, csak a járványügyi helyzet kedvező változását követően, azok későbbi engedélyezése után.

Az idei nevelési évben egyik legfontosabb feladatunk egészségünk védelme – az óvodás gyermekeké, a szülőké, a munkatársainké. Ennek érdekében az alábbi intézkedéseket tettük és tesszük:

 • Folyamatosan nyomon követjük a hivatalos szervek és a fenntartó által kiadott tájékoztatásokat, utasításokat,

 • Az épületeinben mindenre kiterjedő, napi többszöri, fertőtlenítő takarítást végzünk,

 • Folyamatosan kontrolláljuk, hogy kizárólag egészséges és tünetmentes gyermekek és dolgozók vegyenek részt az óvodai ellátásban,

 • A gyermekétkeztetési feladatokat -a járványügyi előírások szigorú betartásával- változatlanul, folyamatosan biztosítjuk,

 • A megelőzés érdekében továbbra is biztosítjuk az épületeink bejáratánál a vírusölő hatású kézfertőtlenítést,

 • Fokozottan hangsúlyt fektetünk a személyi higiénia betartására, továbbá az ehhez szükséges feltételek biztosítására,

 • Tartózkodunk azoktól a programoktól ahol az óvodai csoportok keveredésére kerülhetne sor,

 • Minden szükséges intézkedést megteszünk annak érdekében, hogy megelőzzük a csoportosulásokat mind az intézmények területén, mind az épületek előtt.

Megértésüket, türelmüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük!

Khoórné Rápolthy Beáta

óvodavezető

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA