A Mesehónap nyitása a Székhely Óvodában

                                                                              

A Mesehónap nyitása a Székhely Óvodában

Mitől más a március az Ezüstfenyő téri Székhely Óvodában?

Ebben a hónapban minden a meséről szól!

Szülők, nagyszülők, nagy testvérek bejöhetnek a csoportokba mesélni a gyermekeknek. Délelőtt, délután mindig nagy az izgalom, – A mai nap kinek a családtagja fog jönni, vajon milyen mesével érkezik?

A nagycsoportosok meseelőadással is készülnek. Mint az igazi színészek rendszeresen próbálnak, jelmezt és díszletet készítenek.

A mesehónap nyitó programján Noémi néni vezetett be kicsiket és nagyokat a mesék birodalmába. Nem is akárhogy! Francois-Joseph Gossec D-dúr Gavotte című művét fuvolázta és a lágy dallamok után elkezdődött a Piros alma csoportosok előadása. A nagycsoportosok Fésűs Éva: A hencidai aranyalma című meséjét mutatták be.

A hencidai aranyalma csak akkor növekszik, ha valaki muzsikálgat neki, de úgy, hogy egyszer sem fog hamis hangot se hegedűn, se furulyán, mert amint eltéveszti a dallamot - abban a szempillantásban éretlen alma koppan az ügyetlen muzsikus feje búbján.”

A Piros alma csoportban nagy volt a készülődés a meseelőadásra. Ki lesz a király, a vándorlegény, a középső királykisasszony, a zenészek? A legnagyobb derültséget a „hencidai” muzsikusok ügyetlen játéka okozta. A gyerekek otthonról hoztak különféle hangszereket. A trombitás úgy fújta, hogy a sárkány is felébredt az üveghegyen túl, a hegedűs hegedűje sírt, nyikorgott, recsegett, a furulya hangjától a madarak kirepültek az erdőből, a gitáros melléfogott hangjaitól éretlenül pottyant le az aranyalma a fáról.

„Egyszer aztán, egy szélcirógatta hajnalon, váratlanul csodálatos hegedűszó csendült fel az almafa alatt.”

Noémi néni megnyitotta minden gyermek mesekönyvét ezen a napon!

Gyűjtsék a meséket velük együtt!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA